Despre noi

Wednesday, May 23, 2012

Vremea si starea de spirit

Probabil toti am observat faptul ca vremea are o mare influenta asupra starii noastre de spirit si asupra felului in care ne simtim. Unii dintre noi sunt mai puternic influentati de factorul meteorologic decat altii. Aflati cum ne influenteaza starea vremii si care sunt simptomele pe care le putem resimti.
Intatdeauna factorul climatic si atmosferic a avut efecte pozitive sau negative asupra sanatatii fizice si mentale a oamenilor. Cele mai evidente schimbari se petrec la trecerile de la un anotim la altul, in aceste perioade unele persoane pot manifesta asa numitele astenii, mai degraba tulburari fizice si psihice.
Exista o corelatie puternica intre vremea de afara si starea fizica pe care o resimtim. Astfel, masele de aer reci cresc tensiunea arteriala si provoaca apatie, aerul uscat ingreuneaza aparatul respirator iar cel umed favorizeaza nefritele si bolile infecto-contagioase. De asemenea, sanatatea si starea noastra de spirit sunt influentate si de presiunea atmosferica.
Vremea inchisa favorizeaza sau agraveaza depresiile, mai ales din cauza fatului ca pe astfel de vreme oamenii petrec mai mult timp in casa. Vremea inchisa, rece si cu ploaie poate influenta tulburarile psihice. Persoanele cele mai afectate sunt depresivii, cei care sufera de migrene sau chiar persoanele care sufera de ulcer sau cardiopatie ischemica. Vremea "rea" poate duce la stari de oboseala acuta, o astenie fizica, o stare de somnolenta si chiar depresie.
Persoanele meteosensibile sunt acelea care sunt influentate fizic de schimbarile vremii. La scaderi bruste ale presiunii aceste resimt dureri de cap, ameteli si chiar tulburari psihice. De asemenea, hipersensivii se pot confrunta cu  tulburari neurovegetative sau palpitatii. Bolnavii de inima pot resimti iarna sau la trecerile dintre anotimpuri crize de angina pectorala, astm bronsic sau chiar infarct miocardic acut.
Ce puteti face pentru a va simti mai bine chiar in perioade cu vreme schimbatoare? Cel mai important este sa aveti o gandire pozitiva, sa incercati sa aveti activitati care va fac placere in ciuda vremii de afara. Gasiti activitati placute in casa sau in spatii in care puteti iesi, nu incercati sa va izolati de alte persoane. Profitati de vremea urata pentru a va face timp sa rezolvati unele lucruri pe care le-ati amanat de multa vreme. Nu uitati ca o alimentatie sanatoasa, sport regulat si suficienta odihna sunt de asemenea remedii pentru a va imbunatatii starea de bine.  

No comments:

Post a Comment