Despre noi

Tuesday, May 22, 2012

Cele mai noi 5 metode contraceptive

Daca credeai ca singurele metode contraceptive se rezuma la contraceptivele orale, prezervativ si sterilet, trebuie sa stii ca au aparut si alte noi metode de contraceptive, la fel de performante, dar adaptabile dorintelor fiecarei femei in parte.

Daca iti doresti sa te feresti de o sarcina nedorita, mai jos detaliate caracteristicile celor mai noi 5 metode contraceptive existente.

1.Inelul contraceptiv. Acesta contine hormoni care se elibereaza local (vaginal) fara a afecta tractul digestiv. Se introduce in vagin pentru trei saptamani, apoi se face o pauza de 7 zile pentru menstra, ca si in cazul contraceptivelor orale. Dupa aceasta pauza se poate relua cu un nou inel. Atentie! Inelul se poate scoate maxim 2 ore pe zi, orice depaseste aceasta perioada duce la diminuarea protectiei.
2.Injectia. Aceasta are efect 3 luni de zile si o poti efectua la medicul ginecolog. Contine o doza mare de progesteron care se injecteaza intramuscular. Pot apela la aceasta metoda si femeile care alapteaza. Atentie! Pot aparea sangerari neregulate.


3.Plasturele hormonal. Este singura metoda contraceptiva cu administrare saptamanala. Contine hormoni care se elibereaza prin piele in organism. Se poate lipi in orice loc al corpului, in partea superioara (cu exceptia sanilor). Plasturele se aplica pe piela curata si uscata. Se pot utiliza 3 plasturi pe luna, cate unul pe saptamana, dupa care se face pauza 7 zile, timp in care apare menstra. Atentie! Daca aveti tensiune mare, cu risc de tromboza, peste 35 de ani sau fumati, intrebati medicul inainte de a-l folosi.
4.Implantul. Acesta are cea mai mare perioada de protective, si anume: 3 ani! Conţine doar progesteron şi poate fi utilizat de toate femeile, cu excepţia celor cu tromboza acuta, embolism sau boli severe de ficat. Odata indepartat, veti putea ramane din nou insarcinata. Consta intr-un recipient fin, moale, din plastic de circa 4 cm lungime si 2 mm diametru, care se introduce pe partea interioara a bratului, de catre medic. Nu se vede si poate fi scos oricand.
5.Dispozitivul intrauterin. Asemanator cu steriletul, dispozitivul hormonal (DIU) mai este cunoscut si ca sistem intrauterin. Acesta conţine progesteron, se introduce direct in uter de catre medic si actioneaza timp de 5 ani. Este recomandat femeilor care au nascut deja si celor aflate in relatii stabile. Necesita controale periodice, pentru a verifica daca a ramas in pozitia corecta si nu s-a deplasat.


No comments:

Post a Comment