Despre noi

Monday, May 7, 2012

Grup de Suport pentru Femeile Bolnave de Cancer

Începând cu luna Mai, Donna Medical Center organizează gratuit:
Grupul de Suport pentru Femeile Bolnave de Cancer!

Grupul de Suport pentru Femeile Bolnave de Cancer - Donna Medical Center a fost conceput de Prof. Univ. Dr. Elisabeta Stănciulescu pentru a veni în ajutorul femeilor suspectate sau diagnosticate cu un cancer mamar sau ginecologic, precum şi în ajutorul membrilor familiilor acestora.
Multe studii ştiinţifice au demonstrat că participarea la 6-8 întâlniri ale unui grup de suport poate contribui semnificativ la o informare mai corectă, la un echilibru psihologic mai bun, la descoperirea şi învăţarea unor strategii practice de a face faţă întrebărilor, temerilor, slăbiciunilor, descurajării, durerilor etc, iar efectele pozitive durează după aceea până la un an.
Cele mai bune rezultate le obţin persoanele care participă activ, motivat, cu încredere, iar unele studii arată că în aceste cazuri grupurile pot contribui chiar şi la prelungirea duratei vieţii.
Beneficii
ü  Afli mai multe despre boala ta, despre cum poţi depăşi momentele cele mai dificile de la persoane care trec prin experienţe similare şi de la specialişti invitaţi.
ü  Găseşti ascultare, înţelegere, încurajare, suport emoţional. Poţi vorbi deschis despre gândurile, trăirile, suferințele tale, cu persoane care într-adevăr te ascultă şi te înţeleg.
ü  Te simţi acceptată, respectată, apreciată. Îţi va fi mai uşor să te accepţi, să te respecţi şi să te apreciezi tu însăţi, chiar dacă boala te schimbă.
ü  Te simţi generoasă şi utilă, pentru că poţi oferi, la rândul tău, informaţii, înţelegere şi încurajare altor oameni.
ü  Înveţi, alături de alte persoane care au aceleaşi probleme ca şi tine, cum poţi să te bucuri în continuare de viaţă.
ü  Îţi îmbunătăţeşti relaţiile cu membrii familiei şi cu prietenii, pentru că ai unde să te “descarci” şi îi vei putea proteja de o parte din suferinţele tale.
ü  Dacă nu te confrunţi tu direct cu boala, ci o persoană apropiată, poţi învăţa cum să-i fii alături, cum să o susţii, să o încurajezi, să o ajuţi.
Participarea este GRATUITĂ!

Prima întâlnire va avea loc în data de 24 Mai 2012, ora 18.00 şi va dura aproximativ o oră şi jumatate.
Întâlnirile se vor organiza la sediul Donna Medical Center.
Adresă: Str. Traian nr. 234, et.1, sect. 2, Bucureşti, în clădirea de birouri Ilion.
Cine va fi moderatorul grupului?
Activităţile vor fi conduse de prof. univ. dr. Elisabeta Stănciulescu -http://elisabetastanciulescu.ro/cine-sunt/cv/
Pe parcurs, vom invita şi medici cu competenţe în diagnosticul şi tratamentul cancerului de sân şi ginecologic, pentru a oferi informaţii de specialitate, precum şi psihologi specializaţi.
Înscrierile se vor face telefonic, la recepţia Donna Medical Center. Telefon: 021 252 3232; 021 252 3233 sau 0374 08 0008. Veţi fi rugată să lăsaţi numele dumneavoastră şi un numar de telefon la care puteţi fi contactată. Datele dumneavoastră sunt confidenţiale şi vor fi folosite doar pentru a confirma întalnirea. Veţi fi trecută pe o listă pentru a strânge minimul de participante. În cazul în care vi se spune că toate locurile au fost deja rezervate pentru săptămâna în curs, precizaţi dacă doriţi o programare pentru săptămâna următoare.

No comments:

Post a Comment