Despre noi

Thursday, February 2, 2012

Controlul Sânilor: Când, Cum și Unde?

Cancerul de sân este cel mai întâlnit tip de cancer la femei, dar și cel cu cea mai mare rată de vindecare dacă este depistat la timp. Află de la dr. Claudia Elena Teodorescu tot ce trebuie să știi despre controlul sânilor și cât de des trebuie făcut pentru a fi sigură că ești bine!

Când și Cum? În funcție de vârstă femeile trebuie să efectueze un control de rutină al sânilor, Dr. Caludia Elena Teodorescu, specialist în senologie imagistică, explică: „femeile cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani trebuie să facă autoexaminarea lunară a sânilor și să efectueze un examen clinic odată la 3 ani la un medic specialist senolog; pentru femeile din intervalul de vârsta 30-40 de ani se adaugă controlului ecografia mamara anuală iar pentru femeile trecute de 40 de ani se recomandă ca ecografia să fie înlocuită de mamografia bilaterala anuală care va fi completată de ecografie daca medicul o consideră  necesară”. De asemenea, dr. Teodorescu ne atrage atenția atât referitor la performanța aparaturii medicale folosite, care în unele cazuri poate face diferența cât și la specializarea medicului care efectuează ecografia mamară.   
Femeile care au un istoric de cancer mamar în familie: mama, sora sau fiica și cele cu antecedente personale, prezintă un risc crescut de a dezvolta cancer de sân. Pentru această categorie de femei schema de control este diferită, ele trebuind să efectueze controale mai dese și mai amănunțite. „De asemenea în cazul apariției oricărei modificări la nivelul sânilor, indiferent de categoria de vârstă sau de risc în care vă regăsiți, trebuie să vă prezentați imediat la medicul specialist senolog”, ne recomandă dr. Claudia Elena Teodorescu.
Unde? Alegeți să vă adresați unei clinici specializate în senologie pentru controlul periodic specific vârstei dumneavoastre. Donna Medical Center este o clinică dedicată sănătății femeilor, specializată în depistarea și diagnosticul afecțiunilor mamare. Experiența și ultraspecializarea medicilor, serviciile medicale integrate, oferă posibilitatea evaluarii multidisciplinare și rapide a afecțiunilor mamare, ginecologice sau endocrinologice, toate într-un singur loc. Clinica Donna Medical Center este dotată cu aparatură ultraperformantă, iar cu ajutorul ecografului Hitachi Preirus se pot efectua sonoelastografii mamare utile în diferențierea nodulilor mamari benigni de cei maligni.  

No comments:

Post a Comment