Despre noi

Monday, January 9, 2012

Donna Medical Center: 10 Mituri Demontate despre Cancerul de San

 1. Mit: Numai femeile cu cancer de san in familie prezinta risc pentru dezvoltarea aceastei boli













    Adevar: Peste 70% dintre femeile diagnosticate cu cancer de san nu prezentau factori de risc pentru aceasta boala. Dar daca o ruda de gradul I a avut sau are cancer de san, riscul de a face cancer de san se dubleaza. Daca aveti doua rude de gradul I cu cancer de san, riscul devine cu atat mai ridicat.


    1. 2. Mit: Purtarea unor sutiene de tip push-up creste riscul de a face cancer de san
    2. Adevar: Teoria care sustine ca sutienele de tip push-up comprima sistemul limfatic al sanului cauzand acumularea de toxine care duc la dezvoltarea cancerului de san a fost demonstrata ca fiind nestiintifica. Nici un tip de sutien sau cat de stramta este lenjeria intima aleasa nu au nici o legatura cu riscul de a face cancer de san.


    1. 3.      Mit: Majoritatea nodulilor sunt cancerosi

    1. Adevar: Peste 80% dintre nodulii de san au cauze benigne, necanceroase. Medicii incurajeaza femeile sa raporteze orice modificare pentru a putea depista devreme acest tip de cancer. Pentru a afla natura nodulilor medicul dumneavoastra va va recomnada cea mai potrivita metoda de investigare.


    1. 4. Mit: Expunerea unei tumori la aer in timpul operatiei determina cancerul sa se raspandeasca

    1. Adevar: Din cercetarile efectuate pana in present s-a aratat faptul ca operatia nu cauzeaza cancer de san si nu determina raspandirea acestuia. Este posibil ca in timpul operatiei chirurgul sa descopere ca acesta este mai raspandit decat s-a crezut initial.

    1. 5. Mit: Implanturile mamare cresc riscul de pentru cancerul de san

    1. Adevar: Femeile cu implant mamar nu prezinta un risc mai mare de a se imbolnavi de cancer de san fata de femeile care nu au apelat la aceasta operatie. Este adevarat ca mamografiile/ecografiile standard nu sunt foarte clare pentru femeile care au implant mamar, de aceea se recomanda metode de investigare aditionala pentru o examinare clara a tesutului mamar.


    1.  6. Mit: Toate femeile au sansa de 1 la 8 de a se imbolnavi de cancer de san

    1. Adevar: Riscul de a face cancer de san creste odata cu inaintarea in varsta. Probablitatea ca o femeie sa fie diagnosticata cu cancer de san este de 1 la 233 cand aceasta are varsta de 30 de ani si creste pana la 1 la 8 pana cand ajunge la varsta de 85 de ani.


    1. 7. Mit: Folosirea de antiperspirant creste riscul de aparitie a cancerului de san

    1. Adevar: Societatea Americana pentru Cancer a promovat aceasta informatie dar recunoaste faptul mai sunt necesare studii. In urma unei biopsi s-au gasit urme de parabeni intr-o tumora canceroasa.


    1.  8. Mit: Femeile cu sani mici au mai putine sanse de a face cancer de san

    1.  Adevar: Nu s-a putut demonstra o legatura intre marimea bustului si riscul de a face cancer de san. Sanii foarte mari pot fi mai greu de examinat decat sanii mici si chiar mamografiile pot fi dificil de efectuat, dar indiferent de marimea bustului este important ca toate femeile sa efectueze auto-examinari periodice pentru a depista orice modificare si a o semnala medicului.


    1. 9.      Mit: Cancerul de san este mereu sub forma unui nodul

    1. Adevar: Nodulii pot indica cancerul de san sau o alta problema ne-canceroasa, dar femeile trebuie sa fie atente la orice fel de schimbare a sanilor pentru ca aceasta poate fi un semn al cancerului de san. Aceste modificari pot fi concretizate prin: umflaturi, iritatii ale pielii, durere in dreptul mamelonului, roseate, ingrosarea pielii sau a mamelonului sau secretii. Cancerul de san se poate raspandi si sub brat cauzand umflaturi, inainte ca o tumora la san sa poate fi destul de mare pentru a fi simtita. Pe de alta parte, mamografia sau ecografia poate depista cancerul de san inainte sa existe orice fel de simptome.



    1. 10.  Mit: Nu poti face cancer de san peste mastectomie
    1. Adevar: Unele femei fac cancer de san dupa mastectomie uneori langa cicatricea operatiei. Desi riscul de a face cancer de san se reduce cu 90% dupa aceasta operatie, exista in continuare un risc redus de a dezvolta aceasta boala.






  1. Sursa: health.com



  2. 1 comment:

    1. Am 29 de ani și am fost diagnosticat cu cancer de sân, ușurință de tratament și o poveste similară, cu excepția primei mele acceptări ca respingere a medicamentelor pe bază de plante. Nu făceam parte din mișcarea Perseid și nu construiam relații cu niciunul dintre ei, ci doar credeam în funcționarea lor. Spun asta pentru că în timpul utilizării medicamentului pe bază de plante Dr. Itua am atestat acum că medicina pe bază de plante este reală, fitoterapia Dr. Itua vindecă cancerul de sân de care am suferit timp de 2 ani. Medicamentul pe bază de plante Dr. Itua este realizat din plante naturale, fără efecte secundare și ușor de băut. Dacă aveți același cancer de sân sau orice tip de boală umană, inclusiv HIV / SIDA, herpes, cancer ovarian, cancer pancreatice, cancer de vezică, cancer de prostată, glaucom., Cataractă, degenerare maculară, boală cardiovasculară, autism, boală pulmonară. prostată, Osteoporoză. Boala Alzheimer, cancer la creier, cancer esofagian, cancer de vezică biliară, boală trofoblastică gestațională, cancer la cap și gât, cancer intestinal, cancer la rinichi, melanom, mezoteliom, mielom multiplu, tumori neuroendocrine, limfom Hodgkin, cancer oral, cancer ovarian, cancer Cancer sinusal ,, Sarcom de țesuturi moi, cancer de coloană vertebrală, cancer de stomac, cancer testicular, cancer de gât, cancer tiroidian, cancer uterin, cancer vaginal, cancer vulvar.psoriazis, boli Tach, lupus, cancer endomertil, boli cerebrovasculare,
      Dementia.lung cancer, cancer de piele, cancer testicular, Lupus,, LEUKEMIA, VIRUSURI, HEPATITIS, FEMEIE / BĂRBAȚI INFERTILITATE, CONTACT EMAIL / WHATSAPP: Sau drituaherbalcenter@gmail.com/ +2348149277967

      ReplyDelete